Invest in a Airbnb chalet

with the designated builder

[HR] Laguna kao da je iz drugog sveta: Greje se na termos, imaće i vikendice iz bajke

Read complete article on biznis.telegraf.rs

Dizajniran da bude najveći te vrste na svetu i da se uklopi sa prirodnim pejzažom, projekat geoLagon takođe uključuje stotine okolnih brvnara

Poznata Plava laguna na Islandu dobija konkurenciju. Planirani geoLagon okruživaće selo od tri stotine vikendica koje su potpuno energetski nezavisne.

U Kanadi se ovih dana razmatraju planovi za izgradnju nove lagune na otvorenom, koja će se održavati na prijatnim temperaturama tokom čitave godine kroz sistem grejanja u stilu „ogromnog termosa“ .

Dizajniran da bude najveći te vrste na svetu i da se uklopi sa prirodnim pejzažom, projekat geoLagon takođe uključuje stotine okolnih brvnara kako bi se formiralo selo koje će biti u potpunosti energetski nezavisno.

Po uzoru na poznate geotermalne lagune na Islandu, geoLagon u mestu Šarlvoa u Kvebeku je dizajniran kao atrakcija na otvorenom za posetioce – da se opuste i upijaju okolinu.

Šakota o trenutnoj atmosferi oko kluba: Kritika će uvek biti, treba izdržati još 60 utakmica

Da bi bila izgrađena, vode lagune prostiraće se na oko 12.000 kvadratnih metara i biti zagrevane na prijatnih 39 °C tokom cele godine, nudeći utočište od hladnih temperatura vazduha u regionu, koje u zimskom periodu opadaju znatno ispod nule.

Zagrevaće se kroz energetski eko-sistem koji se sastoji od geotermalnih, fotonaponskih, solarnih i sistema grejanja na biomasu, zajedno sa termalnim rezervoarom ispod baze lagune za skladištenje toplote.

Ove vikendice će se moći iznajmiti, a prema Masikotu, 80 odsto njih je već unapred prodato investitorima.

Projekat je planiran u tri faze, počevši od izgradnje 150 vikendica na solarni pogon, zatim lagune kao druge faze, a zatim preostalih 150 vikendica. Gradnja počinje sledeće godine.

Read complete article on biznis.telegraf.rs

Translation missing: en.general.search.loading